tiistai 26. maaliskuuta 2013

Kirppisarvostelu: Krojupuoti (Keminmaa)


Keminmaalainen Krojupuoti on huonekaluliikkeen yhteydessä toimiva suurehko itsepalvelukirpputori. Kirppis on auki myös sunnuntaisin, poikkeuksena kuukauden viimeiset pyhäpäivät jolloin liike on suljettu. Pihassa on, kuten nyt yleensäkin näillä tienoin, hyvin parkkitilaa.

Ikkunoiden ympäröimä valoisa myyntitila on piristävää vaihtelua hämyisille kellarikirppiksille. Loossitkin ovat sijoiteltu miellyttävän väljästi. Tämä on kirppis, jossa ihan oikeasti mahtuu asioimaan ostoskärryjen tai lastenrattaiden kanssa. Harvinaisuus siis. Kärryjä onkin tarjolla sekä normikokoisia yksilöitä, että käteviä Alkon pikkukärryjä.

Tuotteet ovat tosiaan myynnissä reilun kokoisissa loosseissa. Tämän ansiosta myyjien ei ole tarvinnut viritellä kamojaan kiikkuviin kasoihin, vaan tavarat ovat pääosin nätisti esillä. Jokaiseen pöytään kuuluu myös rekkitila, jota pääsee tutkimaan toiselta puolen pöytää. Hintataso tietenkin vaihtelee pöytäkohtaisesti, mutta yleisesti ottaen olen havainnoinut sen kohtuulliseksi.

Tarjolla on mukavasti vanhaa tavaraa: jokaisella käynnillä olen hypistellyt vanhaa Arabiaa, emalipannuja ja retroverhoja. Nämä tuotteet ovat monissa pöydissä hinnoiteltu ilmeisen tietoisena keräilyarvosta  edullisesti niitä ei nimittäin saa kotiinvietäviksi.

Loosseista löytyy tietenkin monenmoista kampetta, mutta valikoima on ehkä hitusen lastenvaatteisiin ja -tarvikkeisiin painottunutta. Arvokkaampi esineistö on esillä vitriinissä, mutta olenpa loosseistakin bongannut esimerkiksi monien himoitsemia muumimukeja. Iso myyntitila on jaettu kahteen osaan: toisella puolella on myynnissä vanhoja (ja joitain uusiakin) huonekaluja. Kirpputorin puolella tilan takaosa on niinikään huonekaluilla miehitetty.


Viikkovuokralaisia vaikuttaa olevan runsaasti, joten tavaran vaihtuvuus on kiitettävää. Myytävien laatu ja kunto on pääosin kelpoa. Asiakaspalvelu on ollut kohdallani hyväntuulista ja leppoisaa. Miinusta siitä, että pankkikortilla maksaessa peritään 0,20 euron lisähinta. Tämä kismittää ainakin pikkuostoksia tehdessä. Vessassa käynti kustantaa kokonaisen euron, ihan asiakkaillekin. Kallista lystiä.

Yhteenvetona: Krojupuoti on monipuolinen ja siisti kirppis, jossa on poikkeksellisen laaja kalustevalikoima. Ehdottomasti käymisen arvoinen mesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti