maanantai 18. maaliskuuta 2013

Lilliputin kirjoituskone

Kotikotini lähellä Keminmaassa on pieni kirpputori, Arjan Kirppis. Paikalla on mukavan laajat aukioloajat, joten siellä tulee pyörähdettyä aina kun käyn kotoilemassa. Pitkiin aikoihin en tehnyt mitään mullistavia löytöjä, kunnes... bongasin tämän mielettömän hienon kirjoituskoneen! Hintaa veikeällä kapistuksella oli 20 euroa, mitä en todellakaan pidä pahana. Varsinkin kun sain tingattua loppulukeman 15 euroon. Tykkään tämän alan pikkuyrityksistä, koska niissä uskaltaa tinkiä. Ja vinkkinä vaan, että vanhoissa tavaroissa sitä tinkivaraa on aivan varmasti! Etenkin jos tavara on seisonut myynnissä kuukausitolkulla, on se myyjänkin etu päästä siitä eroon.


Siinä se on! Lilliput-merkkinen kirjoituskone on kirppiksen myyjän mukaan kotoisin Ruotsista. Isot kirjaimet naputellaankin "Stora bokst"-näppäintä alhaalla painaen. Vehje on kannettavaa mallia, ja itse kone on kiinni nahkasalkun alaosassa.

 Olen löytänyt vekottimesta tietoa varsin laihoin tuloksin. Ebay-bongailun tuloksena löysin vuosiluvun 1972. Aikakausi vaikuttaa järkeenkäyvältä. Ehtaa retroa siis!
Uskomatonta, mutta kirjoituskoneen muste toimii edelleen. Joskin haaleasti, mutta kuitenkin. Tämä onkin yksi niistä esineistä, minkä nähdessään on täysin mahdotonta pitää näppejään kurissa. En ihmettele yhtään, että näillä on kirjoitettu aikoinaan loistoteoksia. Onko mitään palkitsevampaa, kuin iloinen "bling" rivin lopussa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti