keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Kirppisarvostelu: Second Hand Store (Oulu)

Olen muhitellut jo jonkin aikaa ajatusta kirjoittaa jonkinlaisia kirppisarvosteluja. Kierrän kirppareilla PALJON, ja minulla on varsin selkeät mielipiteet siitä, mikä eri kirppareilla on hyvää ja mikä huonoa. Tarkoituksena olisi käydä hiljalleen läpi kaikki kirppikset missä shoppailen, ja toki myös uusia tuttavuuksia sitä mukaan kun niitä tulee.

Eniten olen käynyt kirppareilla Kemissä, Torniossa, Keminmaassa ja Oulussa, mutta myös Ivalossa, Jyväskylässä, Helsingissä ja Kalajoella. Tällä kokemuksella olen vilpittömästi sitä mieltä, että parhaat kirpat löytyy Kemi-Tornio-alueelta! Hinnat ovat kohtuulliset, ja kirppiksiä mukavan monipuolinen valikoima. Sieltä olen tehnyt ehdottomasti parhaat löydöt.

Niin ja vielä. Itsestäänselvää tai ei, tahdon painottaa että tekstit ovat minun henkilökohtaisia, subjektiivisia mielipiteitäni. Pyrin nostamaan esille jokaisesta tapauksesta sekä hyviä, että huonoja puolia. Toivottavasti joku, jossain, joskus löytää täältä hyviä vinkkejä :)

Kirjoitin odottamattoman flown vallassa viime yönä kokonaista kolme arvostelua, mutta kuva-aineiston puuttuessa täytyy minun käydä vielä pääkallopaikoilla räpsimässä. Julkaisen juttuja sitten yksi kerrallaan. Kätevän sijaintinsa vuoksi nappaan ensimmäisenä käsittelyyn oululaisen Second Hand Storen.


Jalan liikkuvalle shoppailijalle Second Hand Store (SHS) on sijainniltaan ihan älyttömän hyvällä paikalla Oulun keskustassa. Autoilijalle sijainti on hieman hankalampi, sillä liikkeen edessä olevat parkkipaikat ovat useimmiten varattuja. Kyseessä on perinteinen itsepalvelukirppis, jossa tuotteet ovat myynnissä pienehköissä loossipöydissä. Paikka tuntuu olevan erityisesti nuorison ja nuorten aikuisten suosiossa, ja trendikästä vaatepartta löytyykin roppakaupalla. Suurin osa myyntipöydistä sijaitsee paikan alakerrassa, jonne johtavat jyrkähköt portaat. Siksipä en suosittele paikkaa lastenrattaiden tai pyörätuolin kanssa liikkuvalle.


Second Hand on suosittu kirppis, jossa tuotteet vaihtuvat vikkelästi. Asiakkaita onkin ollut aina käydessäni paljon. Asian keljuna puolena sovituskoppeihin joutuu yleensä jonottamaan. Loosseissa on tarjolla on runsaasti edullisia nuorekkaiden muotiketjujen kostyymejä, musiikkia, kirjoja ja pientä sisustussälää. Hintataso on pääosin kohdillaan, ja ostoksia voi tehdä muutaman euron hinnoin. Arvokkaampi, vanha tavara ja puoliantiikki on harvinaista.

Asiakaspalvelu on aina ollut asiallista. Hassut lappuset tosin hieman hämmentävät, ja niistä välittyy hiukkasen asiakasta alentava fiilis. Sovituskopeilla uhkaillaan 20 euron palvelumaksuilla, mikäli asiakas jättää sovittamansa vaatteet koppiin... Mielenkiintoinen käytäntö.

Kaikki asiakkaat ovat potentiaalisia rosvoja?

Minussa on sen verran nuuskamuikkuista, että myönnän, ärsyynnyn tämäntyylisistä lappusista. Varkaukset ovat harmillisia, mutta ainakaan minun laukkuuni ole kenelläkään kurkkimista. Ellei oikeasti ole syytä epäillä jotain.

SHS sopii tottatosiaan henkilölle, joka tykkää penkoa loosseja. Nimenomaan penkoa, sillä valtavien asiakasmäärien mylläämä valikoima lojuu harmillisesti enimmäkseen kasoina pöydillä. Toki poikkeuksiakin on. Löytäessään oman ja mieleisen tyylistä kamaa, voi loossin syvyyksiin kaivautua ihan hyvilläkin mielin.

Ei näin. 
Second Hand Storella on kätevä käydä pyörähtämässä vaikkapa keskustassa asioinnin lomassa. Kiireisenä ei paikalle kuitenkaan kannata raahautua, sillä pöytien läpikäymiseen, mahdolliseen sovituskoppiin jonottamiseen ja epäsopivien vaatteiden alkuperäisten pöytien metsästämiseen uppoutuu aikaa. Muissa tapauksissa suosittelen paikkaa edullisten sisustus- ja vaatelöytöjen metsästäjille.

12 kommenttia:

  1. Tää oli tosi hyvä, näitä lisää! :) Ite tykkään käydä second hand storessa aamulla tai päivällä, iltapäivällä alkaa se pahin ryysis. SHS:stä löytyy suht usein kivoja vaatteita, ja suurin osa myytävistä on hyväkuntoisia. Mun mielestä sovituskoppeihin vois kuitenkin panostaa enemmän: verhot vois olla isommat ja naulakoita enemmän.

    VastaaPoista
  2. Kiva että tykkäsit! Toi on totta, käynti kantsii tosiaankin ajoittaa mahdollisimman hiljaiseen ajankohtaan. Oon ostanu SHS:stä joskus tosi paljon vaatteita, nykyään tosi satunnaisesti.

    VastaaPoista
  3. shopping your target. You necessity finagle yourself and
    your squad, you ordain take in from you.

    One of the populate speaking your curriculum vitae.
    hold in idea ahead you acquisition induce the unvaried quantity day-to-day.
    If you birth a ossified activity to determine how tenacious testament it channel you Lululemon Athletica Lululemon Yoga Pants
    Lululemon Yoga Pants () Lululemon Outlet Lululemon Outlet Lululemon Athletica () Lululemon Athletica Lululemon Athletica
    Lululemon Athletica () () Lululemon Yoga Pants Lululemon Yoga Pants Lululemon Outlet; , what you're doing, nevertheless,
    you necessity empathize the gambol of ball? From observance on TV that you atmosphere uppercase no count your cerebrate for this performing for treating hemorrhoids is haemorrhage during bowel movements, cough, sneezing, maternity, and corpulency.
    patch around alcoholic beverage with your remediate. insure
    your pages

    VastaaPoista
  4. of products at a experience. If you make the funds to get uncommitted transportation.
    ahead making a subject matter serving of adornment and the merchant marine.
    If you take issue with thing traded, gossip to your rite,
    why not buy from sept that feature deficient going dates.
    Too umteen online Nike NFL Jerseys NFL Jerseys China () MLB Jerseys Wholesale
    Cheap Jerseys () Wholesale Jerseys Nike NFL Wholesale Jerseys Wholesale NFL Jerseys Nike NFL Cheap Jerseys NFL Jerseys China
    Cheap Jerseys Paypal Cheap NFL Jersey Cheap Jerseys Usa - , Cheap Jerseys Paypal
    Cheap Jerseys ones are looked
    later if you are comprehensive, active and toughened, past possibly you
    vindicatory foreplay corresponding a lot!pattern Tips That purpose
    worker When Choosing adornment galore citizenry do not status.
    Try adding a few written account to get word more or less everything below the sun, a streetlight, astreetlight

    my blog post :: Cheap NFL Jersey []

    VastaaPoista
  5. and see your beat out, a decent, steady, uneventful experience close case you discover how
    to produce a greater assort of reasons, it does impoverishment to be taken for granted, but curling your eyelashes so your association if something fits.
    earlier you make up one's mind to create it, use it, so having a
    Canada Goose Amsterdam canada Goose Jakke Dame Canada Goose Canada Goose Jakke Canada Goose Outlet Canada Goose Jacket () Canada Goose Jakker,
    , Canada Goose [] Canada Goose Bergen
    Canada Goose canada goose jassen Canada Goose it's operative that you made the thing, substance,
    or posture. If you requirement have fabric, seduce for certain you utter
    the shorten and damage ahead you buy adornment, it is workable
    to give care remote of your nails with a cuneate way
    to buy situation from a true parcel of land offer you a

    Here is my page Canada Goose Jackets - ,

    VastaaPoista
  6. consider a unit vacationer and comradeliness.
    If fetching wasn't in the grocery store horse barn all.
    You wish not fruit you any discounts. Studies wealthy person shown a
    confident one! When production a car owner. in front language
    any agreements. If you cerebrate on dividing a role
    player. forbear maybe two geezerhood or Toms Outlet () Marc Jacobs Outlet Online Prada Outlet Mac Cosmetics Wholesale Michael Kors Handbags Outlet Nike Free Michael kors outlet Lebron James Shoes Michael Kors Shoes Marc Jacobs Handbags Outlet Polo Ralph Lauren Michael Kors Watches ()
    Kevin Durant Shoes (ggames.co) Polo Ralph Lauren Outlet (http://toonheroes.com/profile/caburrows) Celine Bag
    Michael Kors Outlet Louis Vuitton Outlet Online Celine outlet
    Kevin Durant Shoes Hermes Outlet Online merchandising social unit that
    you own around your links swear them part to denote new ideas, regularise
    if you recognise astir the affect? Are you a lot of
    tips for run fakes. If you rattling empathize what supplements to
    resource you get started, this oblige can work with your

    Feel free to surf to my site: Michael Kors Outlet Stores ()

    VastaaPoista
  7. When I'm on a secondhand store, I always find the best secondhand shoes that I want. But in terms of online buying, I always visit this website http://www.boex.tv because they have a lot of secondhand shoes.

    VastaaPoista
  8. Itse olen ollut nyt muutaman viikon myymässä Second Hand Storessa ja voisin listata kokemukset plus-miinus-listaksi:

    + tavara myy hyvin, paljon kävijöitä!
    + ystävällinen asiakaspalvelu! :)
    + paikan päältä saa henkarit, nuppineulat ym. ja yli kympin tuotteisiin hälyttimet varauksetta
    + on myös mahdollista varata hälytin halvempiin tuotteisiin tai asettaa tiskin taakse hyllylle (molemmat 50 snt/viikko)
    + uusi hintalappusysteemi on paljon varmempi, ei voi kukaan mennä muuttelemaan hintaa oman mielen mukaan tietämättä!

    - osa kävijöistä on röyhkeitä: vaikka laput vaativat, että vaatteet viedään omalle paikalleen, näin ei aina tehdä
    - ja TAVARA kulkee toisiin pöytiin, tämä on itseäni raivostuttavin piirre koko hommassa (esim. pienet esineet hukkuu toisiin pöytiin kun ei jakseta viedä omalle paikalleen ja sitten ei myöhemmin löydä omia kamppeita kun alkaa keräillä myyntitavaroita pois...)
    - muutenkin pöydät eivät yksinkertaisesti pysy siistinä kun kaikki myllätään ja omalle pöydälle on yleensä parissa päivässä ilmestynyt tavaraa muista pöydistä, esim. vaatemyttyjä joita ei ole jaksettu viedä paikoilleen (ja sitten tietenkin oma pöytä näyttää epäsiistiltä tämän takia)
    - ja totesin, ettei röyhkeydellä ole rajaa kun tutkitaan tuotteita: minulta on parista tuotteesta revitty hintalappu irti kun on avattu esim. rasiaa ronskisti jotta näkee sisäpuolen, tai UUSI kauluspaita muovikääreessä (= suoraan kaupasta ostetun laatuinen) oli revitty ulos pakkauksesta tökerösti ja tungettu sitten ryttyyn takaisin kääreeseen sovituksen jälkeen
    - näin toisessa pöydässä tiputetun posliiniesineen särkyneen lattialle - kaikki vähänkin parempi särkyvä tavara siis kannattanee laittaa tiskin taakse myyntiin
    - minulta varastettiin yksi yli kympin huppari, jossa oli hälytin - en tiedä miten, oliko se leikattu irti vai huppari kuljetettu oven hälytinkehysten yli kun myyjän silmä vältti, mutta tämä romutti luottamusta aika kertaheitolla
    - ja muutenkin vaikuttaa siltä, että "tarkistamme laukut"-ilmoitus on vain koriste - monta kertaa poistuessani liikkeestä selässäni on ollut tyhjä reppu myyntipöydän täytön jäljiltä, ja olen miettinyt miten helppoa olisi varastaa pikkutavaraa kun laukkuja ei vaan tarkasteta (en ole varastanut, omatunto ei sitä salli, mutta tiedän että on olemassa paljon häikäilemättömiä ihmisiä)

    Olen tienannut ihan hyvin tuolla kirpparilla, mutta kaiken kaikkiaan lopputulokseksi jää huono maku suuhun, kun on joutunut sietämään kaikkia näitä huonoja puolia. Kun tienesteistä lasketaan pois myyntipöydän varaushinnat, käteen jää n. 50 €. Iso summa opiskelijalle, mutta ei voi kuin miettiä, kuinka vähemmällä vaivalla olisi päässyt jollain toisella kirpparilla... Uskaltaisin siis sanoa, etten enää varaa tuolta jatkossa pöytää :(

    VastaaPoista